• Blauwe nagels voetzorg van der kolk

Blauwe nagels behandelen

Likdoorn

Een blauwe teennagel ontstaat door een bloeduitstorting onder de nagel tussen de nagel en het nagelbed. De oorzaak hiervan is vaak een ongelukje, bijvoorbeeld iets zwaars op de teen laten vallen, de teen stoten maar ook het dragen van te strak schoeisel. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn en druk geven.
Om de druk onder de nagel weg te krijgen is het belangrijk om niet lang te wachten. Het liefst binnen een paar dagen. Wanneer het bloed nog niet is gestold kan er een klein gaatje in de nagelplaat worden geboord waardoor het bloed weg kan lopen zodat de druk verdwijnt. Wanneer het bloed reeds is opgedroogd is er de kans dat de nagel loslaat of er helemaal afgaat.
Blauwe teennagels komen veel voor onder sporters. Soms kan het net iets anders veteren van de schoen al een oplossing zijn. Met een deelbehandeling van maximaal 20 minuten bent u van de ergste pijn af. Wanneer u probeert een afspraak te maken is de kans groot dat er pas over enkele weken ruimte is in mijn praktijk. Echter in dit soort pijnlijke “noodgevallen” probeer ik u zo snel mogelijk te helpen. Neem even rechtstreeks contact op om af te stemmen.