Blog-1-foto-praktijk-voetzorg-van-der-Kolk

“Doet het ook pijn?” klonk er vertwijfeld aan de telefoon…

Regelmatig heb ik cliënten aan de telefoon met de vraag “doet het ook pijn?”, zo ook bij deze meneer. Bij het maken van de afspraak klonk er al een duidelijke vertwijfeling in zijn stem, maar de ernst van zijn klachten deed hem toch besluiten nu dan maar een afspraak te maken. Een week later verwelkomde ik hem in mijn praktijk, tijdens het drinken van zijn koffie en het losmaken van zijn veters begon hij zich te verontschuldigen. “ik schaam mij eigenlijk wel een beetje voor mijn voeten, maar het doet nu zo’n pijn dat ik maar gebeld heb”, na het bekijken van zijn voeten heb ik hem direct gerustgesteld. In één oogopslag zag ik de kern van zijn probleem; een verwaarloosde likdoorn met enorm veel eelt. De combinatie hiervan en het dagelijks dragen van werkschoenen is niet de ideale basis voor klachtenvrije voeten, maar het is wel prima te voorkomen en te verhelpen.

Na het desinfecteren van zijn voeten heb ik de likdoorn tot in de kern weggesneden, dit klinkt misschien heel ernstig, maar dit gebeurt pijnloos. Daarna heb ik al het overtollige eelt weggesneden en met behulp van een frees het geheel glad gemaakt, ook dit gebeurt pijnvrij. Aan het einde van de behandeling worden de voeten ingesmeerd met een verzorgende crème. “zo dat viel eigenlijk best wel mee, dit had ik jaren eerder moeten doen, kan ik direct weer een afspraak maken om het bij te houden? “. Een duidelijk opgeluchte cliënt verliet mijn praktijk.

Heeft u ook voetproblemen?
Twijfel niet, alleen eelt verwijderen verwijderen kost slechts 17,50 euro. Maak eenvoudig online een afspraak of bel 06-55377631.