Eelt verwijderen en kloven verzorgen

Eelt verwijderen

Een veelvoorkomend probleem is eelt op de voeten, vaak onder de hiel en op de bal van de voet. Deze verdikking van de huid ontstaat door langdurige wrijving of druk op dezelfde plek. Vaak wordt dit veroorzaakt door verkeerd schoeisel. Het kan in principe geen kwaad, het is een natuurlijke beschermlaag van de huid. Maar een te dikke eeltlaag kan wél veel pijn veroorzaken, bijvoorbeeld door kloven. Daar komt bij dat de meeste mensen bij zichzelf liever een gladde voethuid zien. Voetzorg van der Kolk kan overtollig eelt makkelijk en pijnloos verwijderen. Daarnaast zijn ook goed passende schoenen en het regelmatig insmeren met een crème belangrijk om een pijnlijke eeltplek te voorkomen.

Tevens kan er, indien de behandelde plek nog wel pijnlijk aanvoelt, gekozen worden voor een andere oplossing. Namelijk het tijdelijk drukvrij leggen door middel van vilt. Dit is een zacht materiaal dat ik ter plekke voor u op maat maak, waarna ik het op de voet plak. Hier voelt u helemaal niets van. Dit is een tijdelijke oplossing voordat er eventueel een orthese wordt gemaakt. Het viltmateriaal mag een aantal dagen blijven zitten. U kunt er gewoon mee douchen, maar u moet er wel voor waken dat het nat wordt.

Voetzorg van der Kolk is aangesloten bij ProVoet; de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en een waarborg voor kwaliteit en hygiëne. Daarnaast kunt u bij mij terecht voor verschillende voetverzorgingsproducten van het topmerk Samenwerkende Pedicures. Tevens bied ik cadeaubonnen aan, voor wanneer u iemand wil verrassen met een voetbehandeling of -verzorgingsproduct.