“Ik schaam mij eigenlijk een beetje voor mijn schimmelnagels”

“Dat is wat ik regelmatig hoor van mijn cliënten, want ik krijg veel cliënten die erg graag van deze vervelende klachten af willen. Een schimmelnagel kun je zomaar oplopen en iedere dag zie ik ze voorbij komen in mijn praktijk”, vertelt Åsa van der Kolk van Voetzorg van der Kolk. Een medisch pedicurepraktijk voor de hele regio Kampen die voldoet aan de modernste eisen.

De rolstoelvriendelijke praktijk is bovendien aangesloten bij ProVoet en staat officieel geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Dat betekent dat ook mensen met bijvoorbeeld reumatische klachten en diabetes bij van der Kolk terecht kunnen.

“Heel veel mensen hebben last van schimmelnagels en je kunt ze eenvoudig herkennen doordat nagels meestal in de dikte groeien in plaats van in de lengte, ze zijn vaak brokkelig en hebben een andere kleur. Schimmelnagels (of kalknagels) zijn dol op vocht en met deze handige tips voorkom je al een boel ellende. Was je sokken binnenste buiten op 60 graden, houd je voeten goed droog, wissel dagelijks met je schoenen, draag leren schoenen en gebruik badslippers in vochtige ruimtes. Ook het consequent gebruik maken van een professioneel schimmelwerend product, voorradig in mijn praktijk, op zowel de nagels als in de schoenen helpt tegen hardnekkige schimmels. Het dunner frezen van de nagels vermindert bovendien de druk in de schoenen. Er is in de meeste gevallen heel veel aan te doen en u hoeft zich echt niet te schamen”