Permsal Magnesium

Permsal Magnesium - Voetzorg vd Kolk

Naast de diverse voetverzorgingsproducten die u in mijn praktijk kunt kopen, heb ik nu een geheel nieuwe productlijn in mijn praktijk.

Dit is namelijk magnesium van het merk Permsal.

Magnesium is naast zuurstof en water een grote levensbehoefte van ons menselijk lichaam. Magnesium is een mineraal dat nodig is voor botopbouw, opbouw van lichaamseiwit en de overdracht van prikkels in spieren en in de zenuwbaan. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 mg magnesium per dag nodig en dit wordt normaal uit voeding gehaald zoals uit onder andere bananen, granen, noten en groene groenten. We eten helaas niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en daardoor kan er een tekort aan magnesium in ons lichaam ontstaan.

Naarmate je ouder wordt, veel sport of stress hebt, verbruikt je lichaam meer magnesium. Vaak wordt dit aangevuld met een magnesium voedingssupplement, maar via de huid kan dit veel beter worden opgenomen. Bij een toepassing direct op de huid kun je de magnesium opbrengen op de plek waar op dat moment de problemen liggen.

In het begin dat je de magnesium gebruikt is het normaal dat je een tintelend gevoel op de huid voelt, dat kan helemaal geen kwaad. De meeste mensen ervaren het gewoon op die manier. Enkele mensen spoelen na gebruik de huid goed af met water om het tintelende gevoel te stoppen.

Enkele klachten waarvoor magnesium gebruikt kan worden:

Spierkrampen, rusteloze benen, slapeloosheid, artrose, reuma, psoriasis, gewrichtspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, osteoporose, eczeem, hart- en vaatziekten, adhd, depressie.

De producten die ik in mijn praktijk verkoop zijn:

  • magnesium olie 100 ml en 200 ml
  • magnesium sportolie 100 ml en 200 ml
  • magnesiumkristallen